Verdere ontwikkeling: E-Cyclo-reductoren voor moderne aandrijfoplossingen

Met de verder ontwikkelde ECY E-Cyclo reductorserie biedt de aandrijfspecialist Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Duitsland, onder het overkoepelende merk Sumitomo Drive Technologies, de passende componenten voor een moderne productie, zoals bijvoorbeeld nodig in de robotica. ECY-reductoren worden gebruikt in apparaten die een maximale precisie met absolute herhaalnauwkeurigheid in de kleinste inbouwruimte vereisen. Robot-ondersteunende toepassingen nemen steeds vaker kleine en eenvoudige taken over, waarbij vaak de kleinste massa’s moeten worden verplaatst, waardoor een kostenefficïent alternatief voor conventionele productieprocessen wordt geboden. Sumitomo heeft de ECY-reductoren speciaal voor dit doel ontwikkeld. Ze combineren de principes van een conventionele harmonische overbrenging met de technologie van een cycloïde  reductor, waardoor ze perfect voldoen aan de eisen van de veranderende industrie. Met de nodige betrouwbaarheid in precisie en krachtoverbrenging zijn ECY-aandrijvingen kleiner en lichter dan vergelijkbare producten: met de hoogste precisie voor spelingsvrije toepassingen, zelfs in de kleinste inbouwruimtes. Ze bieden een hoge sterkte met een compacte structuur en zijn verkrijgbaar in drie maten met elk drie reductieverhoudingen. 

De kleinste E-Cyclo in de serie, de ECY103, heeft een buitendiameter van 74 mm en een lengte van 52,5 mm. Hij weegt 0,9 kg en heeft een vergrote holle asdiameter van 19 mm.  Alle ECY-reductoren hebben deze vergrote holle asdiameter om op eenvoudige wijze kabels, assen en toevoerleidingen te kunnen doorvoeren.  Het geïntegreerde lager maakt hoge belastingen aan de uitgaande zijde mogelijk, biedt een spelingsvrije krachtoverbrenging en een hoge transmissienauwkeurigheid in combinatie met een maximale stijfheid. Vergeleken met een conventionele harmonische reductor van dezelfde grootte is de torsiestijfheid ongeveer twee keer zo groot. Dit maakt een compacter apparaat met een lagere overdrachtsfout mogelijk. Sumitomo biedt deze serie compacte reductoren speciaal aan voor zeer nauwkeurige toepassingen zoals bewerkingsmachines, positioneereenheden, handling-robots en samenwerkende robots (Cobots).


Über die Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Germany GmbH

Onder het overkoepelende Sumitomo Drive Technologies verenigt Sumitomo Heavy Industries wereldwijd alle bedrijven, merken en producten van de Power Transmission & Controls Group. Het merk staat voor een wereldwijd productportfolio van industriële tandwielkasten, motorreductoren, precisie- en en centrifugaalaandrijvingen in verschillende uitvoeringen en voor meer dan 140 jaar competentie en expertise. Met de overname van het Belgische Hansen Industrial Transmissions NV in 2011, de overname van de Italiaanse motorenfabrikant Lafert Group in 2018 en de overname van de motorbesturingenspecialist Invertek Drives in Wales in 2019 breidt het Japanse concern zijn competentie als aanbieder van complete aandrijflijn-oplossingen gestaag uit. Met 10 productiefaciliteiten, meer dan 30 assemblagelocaties,
250 verkoopkantoren en bijna 7000 medewerkers op vijf continenten beschikt het bedrijf over een uitgebreid netwerk om aan de eisen van regionale klanten te voldoen.

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Germany GmbH
Cyclostr. 92
85229 Markt Indersdorf
Telefon: +49 (8136) 660
https://emeia.sumitomodrive.com/en-de

Ansprechpartner:
Sabine Bach
Media relations
Telefon: +49 9776 7096959
E-Mail: bach@bach-kommunikation.de
Philipp Meinhardt
Head of Marketing Communications
Telefon: +49 (8136) 66-250
E-Mail: philipp.meinhardt@shi-g.com
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel