Exolon Group: Bayblend® wordt Exoblend®

Een jaar na haar oprichting start de Exolon Group een omvangrijke Brand Change. Zo verandert het bedrijf op 1 januari 2021 de merknamen voor zijn opake plaatmaterialen op basis van polycarbonaat, polyester of polycarbonaat blends. 

Als eerste merk wordt Bayblend® onder de naam Exoblend® geleid.  


Beproefde kwaliteit onder een nieuwe naam

Voor klanten verandert er naast de merknaam in eerste instantie niets. "Bij de productie sluiten wij geen compromissen en garanderen wij dezelfde hoge kwaliteit, de verwerking van dezelfde hoogwaardige grondstoffen, de specificaties en de gewenste eigenschappen“, verzekert Jens Becker, directeur van de Exolon Group.

Bij de productcategorieën van de Exoblend®-platen zijn de belangrijkste eigenschappen doorslaggevend. Zo wordt Bayblend® T65 Exoblend TF (Thermoformable), Bayblend® FR3030 Exoblend® FR (Flame Retardant) en Bayblend® MTX worden Exoblend® MTX (Mass Transportation Excellence).

Exoblend – veelzijdige toepassingsmogelijkheden voor de hoogste eisen

Exoblend is een opaak gekleurd plaatmateriaal op basis van PC/ABS-blends. Het productassortiment is speciaal ontwikkeld voor de thermische omgeving die aan de hoogste eisen moet voldoen: slagvastheid, hoge warmtebestendigheid en halogeenvrij brandgedrag. Van de massieve platen worden meestal middelgrote tot grote delen gemaakt, zoals afdekkingen en behuizingen. De platen kunnen volgens de gangbare standaardtechnieken gelakt of bedrukt worden en met andere materialen mechanisch of door te verlijmen met elkaar verbonden worden. Exoblend is afhankelijk van de eisen van de klant in alle RAL-kleuren verkrijgbaar en is 100% recyclebaar. 

Uitgebreide merkwijziging 

Exoblend® is het eerste product uit het portfolio van de Exolon Group dat per direct onder een nieuwe merknaam wordt verkocht. Tegen midden 2021 zal het bedrijf de merknamen van alle productseries aanpassen. Daarnaast worden ook de reeds bestaande eigen merken herzien.

Über Exolon Group

Exolon Group is de toonaangevende leverancier van massieve en meerwandige polycarbonaatplaten voor een breed scala aan innovatieve toepassingen. De middelgrote onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt polycarbonaatplaten van het merk Makrolon®*, Axpet® en Vivak®-polyesterplaten en opaak Blendplaatmateriaal van hoogwaardige kunststof.

Exolon Group onderscheidt zich door meer dan 40 jaar gebundelde expertise in de extrusie van thermoplastische kunststofplaten en een omvangrijk productportfolio. De producten zijn onder andere te vinden in de bouw, de visuele communicatie, de industrie en in led-toepassingen. Het materiaal wordt in de productievestigingen in België en Italië volgens uniforme hoge kwaliteitsnormen geproduceerd

"People, Passion, Performance" is de leidraad in de visie van Exolon Group en zijn medewerkers. Hun passie voor de producten vormt de basis om klanten door hun service en kwaliteit te overtuigen.

Exolon Group behoort tot de Serafin-ondernemingsgroep met hoofdkwartier in München en zet de voormalige activiteiten van Covestro op het gebied van kunststof platen voort.

Meer informatie over producten en toepassingen van Exolon Group vindt u op internet op www.exolongroup.com

* Bayblend® en Bayloy® zijn geregistreerde merknaam, eigendom van en in licentie gegeven door Covestro Group.

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Exolon Group
Rommerskirchener Str. 21
50259 Pulheim
Telefon: 02238 475455
http://www.exolongroup.com

Ansprechpartner:
Nicole Meyer-Kurczyk
Marketing Communications
E-Mail: nicole.meyer-kurczyk@exolongroup.com
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel