Exolon Group: Nieuwe merknamen voor Bayloy® -producten

Per 1 januari 2021 wijzigt de Exolon Group de merknamen voor haar ondoorzichtige plaatmaterialen op basis van polycarbonaat, polyester of polycarbonaatmengsels

De producten van het merk Bayloy® worden voortaan afhankelijk van de materiaalkwaliteit verkocht onder de nieuwe merknaam Exolon® respectievelijk Vivak®. Na de naamswijziging van Bayblend® naar Exoblend® ondergaat een nieuwe productlijn in het assortiment van de Exolon Group een naamswijziging.

Beproefde kwaliteit onder een nieuwe naam

Met de naamsverandering vindt een herstructurering van de vroegere Bayloy®-portfolio plaats, waarbij het ondoorzichtig gekleurde plaatmateriaal wat grondstoffen, verwerking en kwaliteit betreft op het gebruikelijke hoge niveau blijft, ook met betrekking tot de materiaalspecifieke eigenschappen.

Bayloy® 10 wordt voortaan verkocht onder de merknaam Exolon GP B. De PET-G platen Bayloy® 50 worden als Vivak® GP B in de Vivak-productfamilie geïntegreerd.

Exolon® GP B zijn ondoorzichtige, bijzonder robuuste polycarbonaatplaten met een hoge slagvastheid en warmtebestendigheid en een goed brandbeveiligingsgedrag. Ze zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen in de industrie, bijvoorbeeld machineafdekkappen.

De ondoorzichtige polyesterplaten Vivak® GP B laten zich zonder voorafgaande droging thermisch vormen, en zijn vooral geschikt voor gebruik in de levensmiddelensector. Ze vormen een aanvulling op de Vivak-portfolio die de komende jaren zal worden aangevuld met innovatieve platen op basis van PETG.

Exolon zal tegen midden 2021 de merken van alle productseries aanpassen. Dit gebeurt in het kader van de aanscherping van het bedrijfsprofiel als toonaangevende, onafhankelijke producent van thermoplastische kunststofplaten op basis van polycarbonaat en polyester.

Über Exolon Group

Exolon Group is de toonaangevende leverancier van massieve en meerwandige polycarbonaatplaten voor een breed scala aan innovatieve toepassingen. De middelgrote onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt polycarbonaatplaten van het merk Makrolon®*, Axpet® en Vivak®-polyesterplaten en opaak Blend-plaatmateriaal van hoogwaardige kunststof.

Exolon Group onderscheidt zich door meer dan 40 jaar gebundelde expertise in de extrusie van thermoplastische kunststofplaten en een omvangrijk productportfolio.

De producten zijn onder andere te vinden in de bouw, de visuele communicatie, de industrie en in led-toepassingen. Het materiaal wordt in de productievestigingen in België en Italië volgens uniforme hoge kwaliteitsnormen geproduceerd

"People, Passion, Performance" is de leidraad in de visie van Exolon Group en zijn medewerkers. Hun passie voor de producten vormt de basis om klanten door hun service en kwaliteit te overtuigen.

Exolon Group behoort tot de Serafin-ondernemingsgroep met hoofdkwartier in München en zet de voormalige activiteiten van Covestro op het gebied van kunststof platen voort.

Meer informatie over producten en toepassingen van Exolon Group vindt u op internet op www.exolongroup.com

* Bayblend® en Bayloy® zijn geregistreerde merknaam, eigendom van en in licentie gegeven door Covestro Group.

Serafin-groep:

Exolon Group maakt deel uit van de Serafin-groep, wiens filosofie al 150 jaar gebaseerd is op de ondernemerstraditie van de stichtende familie. Volgens het principe van "Tradition-based Responsibility", investeert Serafin in bedrijven om deze in harmonie met alle belanghebbenden te ontwikkelen. Deze ontwikkeling is gebaseerd op de expertise van de leden van de Raad van Bestuur: Bernd Gottschalk, Wolfgang Ley en Prof. Dr. med. Heinrich von Pierer. [url=http://www.serafin-gruppe.de/en]www.serafin-gruppe.de/en[/url]

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Exolon Group
Löwengrube 18
80333 München
Telefon: 089-614 284 30
http://www.exolongroup.com

Ansprechpartner:
Nicole Meyer-Kurczyk
Marketing Communications
E-Mail: nicole.meyer-kurczyk@exolongroup.com
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel