KIPP introduceert klemhefbomen met veiligheidsfunctie

HEINRICH KIPP WERK heeft zijn assortiment klemhefbomen uitgebreid: De nieuwe modellen met veiligheidsfunctie verhinderen onopzettelijk openen of sluiten. Alleen wanneer op de hefboom wordt gedrukt, kunnen veranderingen op de klemplaats worden uitgevoerd. Zo zorgen de bediendelen voor meer veiligheid, niet alleen in productieomgevingen, maar bijvoorbeeld ook in de medische techniek of op het gebied van revalidatie.

De werkwijze van de nieuwe klemhefbomen is eenvoudig, maar effectief: In de uitgangstoestand kunnen ze vrij worden gedraaid; er bestaat geen verbinding met de klemplaats. De gebruiker moet op de hefboom drukken, zodat de vertanding vastklikt – pas daarna kan de de klemming los- of vastgedraaid worden. De hefboom keert terug naar de oorspronkelijke stand m.b.v. een veer, zodra de hefboom wordt losgelaten.


Een ideale keuze vormen de uitvoeringen met veiligheidsfunctie, bijvoorbeeld om componenten in de installatie- of werktuigbouw snel en betrouwbaar vast te zetten. Dankzij de gesloten greepcontour zonder storende randen zijn de nieuwe producten bovendien bij uitstek geschikt voor medische voorzieningen evenals voor sport- of revalidatieapparaten; ze kunnen eenvoudig worden gereinigd, zijn ergonomisch qua bediening en zeer veilig in het gebruik.

Ook optisch onderscheiden de veiligheidsklemhefbomen zich van de standaard: Aan de bovenkant bevindt zich een slotsymbool dat verwijst naar het speciale mechanisme van de producten. De greep is gemaakt van verstevigde kunststof en verkrijgbaar in de kleuren zwart en rood. De nieuwe modellen zijn leverbaar met zowel binnen- als buitendraad in de maten M5, M6 en M8.

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG
Heubergstraße 2
72172 Sulz am Neckar
Telefon: +49 (7454) 793-0
Telefax: +49 (7454) 793-33
http://www.kipp.com

Ansprechpartner:
Jan Dick Koster
Telefon: +31 (79) 36112-21
E-Mail: j.koster@kippcom.nl
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel