Een jaar Exolon – een start met spannende uitdagingen

Spannender kan een eerste boekjaar waarschijnlijk nauwelijks zijn. Het bedrijf had nog maar pas een nieuwe naam en een nieuwe bedrijfsstructuur toen de coronapandemie uitbrak. Toch kan de Exolon Group over het geheel genomen tevreden terugkijken op haar eerste boekjaar. Begin 2020 werd het bedrijf opgericht onder de paraplu van de Serafin-ondernemingsgroep en het zet nu de activiteiten van Covestro op het gebied van kunststofplaten voort. Het jonge middelgrote bedrijf heeft dan ook jarenlange ervaring in de extrusie van thermoplastische kunststofplaten.

2020: nieuwe structuren en corona


"Het afgelopen jaar was in vele opzichten een bijzonder jaar. Naast onze oprichting en de implementatie van nieuwe bedrijfsstructuren werden we geconfronteerd met de uitdagingen van de coronapandemie. De uitdaging was om onze economische belangen te verzoenen met de bescherming van de gezondheid van onze medewerkers“, aldus Jens Becker, CEO van de Exolon Group. Want tijdens de coronapandemie is de vraag naar bepaalde producten van Exolon aanzienlijk toegenomen, zoals transparante kunststofplaten voor infectiebestrijding in welke vorm dan ook, waardoor de productie als essentieel werd beschouwd. Dankzij uitgebreide hygiëneconcepten konden de werkzaamheden in de kantoren in Pulheim (Duitsland) en de productie in de vestigingen Tielt (België) en Nera Montoro (Italië) worden voortgezet, waardoor de bevoorrading van de Europese markt kon worden gegarandeerd.

De uitsplitsing uit de Covestro-structuren en de voortzetting als zelfstandige middelgrote onderneming was een van de grootste uitdagingen voor de Exolon Group.

In een relatief korte voorbereidingstijd is de Exolon Group op 1 januari 2020 op tijd gestart met haar activiteiten – uitgerust met een nieuwe bedrijfsnaam, een eigen website www.exolongroup.com en een volledig aangepaste product- en procesdocumentatie. Een andere taak was het opzetten van eigen IT- en financiële structuren. De ontwikkeling en implementatie van het nieuwe ERP-systeem moest in slechts 9 maanden gebeuren. Tegelijkertijd moest het probleemloze verloop van de dagelijkse gang van zaken worden gewaarborgd. "We hebben tijdens deze periode uitgebreid met onze klanten gecommuniceerd om onze partners op de hoogte te houden. Dankzij de uitstekende inzet van onze medewerkers hebben we dit project snel en succesvol kunnen realiseren“, aldus Jens Becker.

De coronapandemie leidde tot een golf van orders en een concentratie op de productie van de relevante producten. De hoge hygiënevereisten in de meest uiteenlopende sectoren zoals winkels, kantoren en openbare gebouwen werden weerspiegeld in een grote vraag naar transparante kunststofplaten. Bovendien werden bouwprojecten tijdens de pandemie voortgezet, wat zorgde voor een stabiele verkoop van Exolon-producten. Daarnaast mogen we de doe-het-zelfsector niet vergeten, die het uitstekend deed tijdens de eerste lockdown en vooral de verkoop van meerwandige polycarbonaatplaten bevorderde. "Corona heeft ons ondanks alle uitdagingen en extra investeringen voor de gezondheid van onze medewerkers een goed eerste boekjaar opgeleverd“, concludeert Becker.

Vooruitzichten voor 2021

In het zojuist gestarte boekjaar 2021 zullen nog meer baanbrekende vernieuwingen in het bedrijf plaatsvinden. Met een uitgebreide rebranding zal de Exolon Group haar bedrijfsprofiel verder aanscherpen.

In het kader van deze campagne heeft Exolon in het begin van het jaar de nieuwe merknamen Exoblend® en Exolon® GP B voor de producten van de vroegere segmenten Bayblend® en Bayloy® gecreëerd. En de nieuwe merkidentiteit van de merken Vivak® en Axpet®. Bovendien kondigt de Exolon Group een naamsverandering voor haar kernproduct Makrolon® aan.

Naast de productontwikkelingen op het gebied van polycarbonaatplaten zal Exolon zich ook meer toeleggen op de ontwikkeling op het gebied van polyester en gemengde materialen voor de vervaardiging van platen. Dit gaat gepaard met een uitbreiding van het productassortiment op lange termijn en daarmee een uitbreiding van de toepassingsgebieden in bepaalde segmenten.

Über Exolon Group

Exolon Group is de toonaangevende leverancier van massieve en meerwandige polycarbonaatplaten voor een breed scala aan innovatieve toepassingen. De middelgrote onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt polycarbonaatplaten van het merk Makrolon®*, Axpet® en Vivak®-polyesterplaten en opaak Blend-plaatmateriaal van hoogwaardige kunststof.

Exolon Group onderscheidt zich door meer dan 40 jaar gebundelde expertise in de extrusie van thermoplastische kunststofplaten en een omvangrijk productportfolio.
De producten zijn onder andere te vinden in de bouw, de visuele communicatie, de industrie en in led-toepassingen. Het materiaal wordt in de productievestigingen in België en Italië volgens uniforme hoge kwaliteitsnormen geproduceerd

"People, Passion, Performance" is de leidraad in de visie van Exolon Group en zijn medewerkers. Hun passie voor de producten vormt de basis om klanten door hun service en kwaliteit te overtuigen.

Exolon Group behoort tot de Serafin-ondernemingsgroep met hoofdkwartier in München en zet de voormalige activiteiten van Covestro op het gebied van kunststof platen voort.

Meer informatie over producten en toepassingen van Exolon Group vindt u op internet op www.exolongroup.com

Serafin-groep:
Exolon Group maakt deel uit van de Serafin-groep, wiens filosofie al 150 jaar gebaseerd is op de ondernemerstraditie van de stichtende familie. Volgens het principe van "Tradition-based Responsibility", investeert Serafin in bedrijven om deze in harmonie met alle belanghebbenden te ontwikkelen. Deze ontwikkeling is gebaseerd op de expertise van de leden van de Raad van Bestuur: Bernd Gottschalk, Wolfgang Ley en Prof. Dr. med. Heinrich von Pierer. www.serafin-gruppe.de/en

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Exolon Group
Rommerskirchener Str. 21
50259 Pulheim
Telefon: 02238 475455
http://www.exolongroup.com

Ansprechpartner:
Nicole Meyer-Kurczyk
Marketing Communications
E-Mail: nicole.meyer-kurczyk@exolongroup.com
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel