Massieve polycarbonaatplaten: Exolon® in plaats van Makrolon

De grote merkwissel van de Exolon Group gaat de volgende ronde in. Vanaf juli 2021 worden nu ook de massieve platen van polycarbonaat onder de nieuwe merknaam "Exolon® made of Makrolon®“ geproduceerd en verkocht.

De Exolon Group is al jarenlang producent en distributeur van Makrolon®-plaatmateriaal en heeft het merk in heel Europa synoniem gemaakt aan hoogwaardige, massieve polycarbonaatplaten in hightech-kwaliteit. Deze ontwikkeling wordt nu onder de nieuwe naam Exolon® naadloos voortgezet en met verdere innovaties in de toekomst ondersteund. „De naam verandert, alle producteigenschappen en ook onze eersteklas service blijven, zoals van ons gewend is, uitstekend," benadrukt Jens Becker, CEO van de Exolon Group.

Nieuwe naam voor de vertrouwde, uitstekende service en veiligheid

De bekende productnomenclatuur blijft in essentie behouden. Zo wordt bijvoorbeeld het assortiment massieve platen "Makrolon® UV“ nu "Exolon® UV". Het heldere en modern vormgegeven nieuwe merklogo wordt voortaan op de beschermfolie en op de productdocumentatie aangevuld met de toevoeging "made of Makrolon®".

Het merk Exolon® ontwikkelt zich verder, maar alle contactpersonen binnen de Exolon Group blijven dezelfde en zijn graag bereid alle vragen over de producten te beantwoorden. Kortom: product, personen en service blijven dezelfde – alleen de naam is nieuw.

Groot aantal toepassingen in de industrie

Het merk Exolon® staat voor een veelzijdig assortiment van hoogwaardige massieve polycarbonaatplaten die voldoen aan de meest uiteenlopende eisen in de industrie, de machinebouw, de bouwsector en op het gebied van visuele communicatie. Zo wordt het extreem slagvaste materiaal onder andere gewaardeerd als een veilige oplossing voor veiligheidspanelen en machineafdekkingen. Creatieve bouwprojecten zoals stadion- en stationsoverkappingen, complexe koepelconstructies of lichte dakconstructies zijn mogelijk met massieve Exolon®-platen. De hoogtransparante polycarbonaatplaten hebben een hoge optische kwaliteit en worden daardoor ook in de automobielsector gebruikt. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken en kan zowel warm als koud worden vervormd.

Het productassortiment van Exolon® blijft in al zijn facetten behouden en alle productieprocessen en veiligheidsbepalingen (brandclassificaties, CE, machinekappen enz.) blijven volgens de vereiste bepalingen geclassificeerd en gecertificeerd.

Dankzij de extrusie-knowhow van de Exolon Group, het overkoepelende kwaliteitsmanagement en de volgens DIN ISO 9001 gecertificeerde productieprocessen is de constant hoge kwaliteit gegarandeerd.

Exolon® made of Makrolon®

Voor alle massieve Exolon®-platen geldt de toevoeging "Made of Makrolon®". Want het merk Makrolon® is nog steeds het geregistreerd handelsmerk van de Covestro Group de polycarbonaat grondstof . Deze wordt nog steeds bij de productie van het Exolon®-plaatmateriaal verwerkt. Dat betekent: de gebruikelijke kwaliteit van verwerking en oppervlakte evenals identieke materiaaleigenschappen. Daardoor kunnen oude Makrolon®-platen uit voorraden en nieuwe Exolon®-platen samen worden gebruikt.

Über Exolon Group

Exolon Group is de toonaangevende leverancier van massieve en meerwandige polycarbonaatplaten voor een breed scala aan innovatieve toepassingen. De middelgrote onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt polycarbonaatplaten van het merk Exolon®, Axpet® en Vivak®-polyesterplaten en opaak Blend-plaatmateriaal van hoogwaardige kunststof van het merk Exoblend®.

Exolon Group onderscheidt zich door meer dan 40 jaar gebundelde expertise in de extrusie van thermoplastische kunststofplaten en een omvangrijk productportfolio.
De producten zijn onder andere te vinden in de bouw, de visuele communicatie, de industrie en in led-toepassingen. Het materiaal wordt in de productievestigingen in België en Italië volgens uniforme hoge kwaliteitsnormen geproduceerd

"People, Passion, Performance" is de leidraad in de visie van Exolon Group en zijn medewerkers. Hun passie voor de producten vormt de basis om klanten door hun service en kwaliteit te overtuigen.

Exolon Group behoort tot de Serafin-ondernemingsgroep met hoofdkwartier in München en zet de voormalige activiteiten van Covestro op het gebied van kunststof platen voort.

Meer informatie over producten en toepassingen van Exolon Group vindt u op internet op www.exolongroup.com

Serafin-groep:
Exolon Group maakt deel uit van de Serafin-groep, wiens filosofie al 150 jaar gebaseerd is op de ondernemerstraditie van de stichtende familie. Volgens het principe van "Tradition-based Responsibility", investeert Serafin in bedrijven om deze in harmonie met alle belanghebbenden te ontwikkelen. Deze ontwikkeling is gebaseerd op de expertise van de leden van de Raad van Bestuur: Bernd Gottschalk, Wolfgang Ley en Prof. Dr. med. Heinrich von Pierer. www.serafin-gruppe.de/en

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Exolon Group
Rommerskirchener Str. 21
50259 Pulheim
Telefon: 02238 475455
http://www.exolongroup.com

Ansprechpartner:
Nicole Meyer-Kurczyk
Marketing Communications
E-Mail: nicole.meyer-kurczyk@exolongroup.com
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel